In 1971 studeerde Sylvia Blickman af als goud-en zilversmid in Schoonhoven. Op de Gerrit Rietveldacademie ontdekte ze uiteindelijk "haar" materiaal, aluminium, dat ze door middel van een elektrolitisch proces anodiseert en kleurt. Daardoor wordt het een duurzaam en boeiend metaal, zeer geschikt om haar sieraden en objecten vorm te geven. Daarbij maakt ze gebruik van ambachtelijke technieken, die ze als goudsmid beheerst.
Haar inspiratie haalt ze veelal uit de natuur tijdens haar wandelingen langs het strand en verre reizen. Gevonden voorwerpen dienen vaak als uitgangspunt voor een object of sieraad. Haar nieuwste collectie bestaat uit kleine objecten om te dragen, sieraden waarmee je je kunt onderscheiden. Ze ontstonden na een studiereis van drie maanden door Centraal-amerika, dat noord-en zuid als een navelstreng met elkaar verbindt. Behalve de eeuwenoude, nog bewaard gebleven nederzettingen van de Maya's boeide haar de lange reeks vulkanen, begrensd door twee oceanen. De sieraden en objecten die hier uit voortvloeiden, zijn vaak kleinoden, die een geheim met zich meedragen.
Zij laten niet alles zien. Je kunt er een glimp van opvangen. Hebben ze iets te verbergen of herbergen ze ons eeuwig verlangen?